vineri, 14 ianuarie 2011

Ingerul noptii de Becca Fitzpatrick


Titlu original: Hush, hush
Traducerea: Simona Toroscai
Editura: Litera
Gen: Fantasy
Format: cartonata
Nr de pagini: 271

         Pentru Nora Grey, dragostea nu face parte din plan. Nu s-a îndrăgostit niciodată de vreun băiat, în ciuda eforturilor depuse de Vee, prietena ei cea mai bună. Dar zâmbetul şăgalnic şi ochii pătrunzători ai lui Patch o atrag mai presus de orice raţiune. Patch pare să se afle oriunde este şi ea şi pare să o cunoască mai bine decât prietena ei cea mai bună, iar Nora nu se poate decide dacă să-i cadă în braţe sau să fugă din calea lui cât mai departe. După o serie de întâmplări înspăimântătoare, tânăra se găseşte prinsă într-un joc al răzbunării unde nimeni nu este ceea ce pare a fi, taberele se schimbă şi ascund secrete periculoase. În mijlocul unui străvechi conflict între nemuritori şi îngerii căzuţi, Nora trebuie să-şi înfrunte temerile şi să lupte pentru viaţa şi dragostea ei, iar o alegere greşită o poate costa viaţa.”
Coperta cartii
                 Nora este o adolescenta obisnuita care munceste din greu la scoala pentru a obtine o bursa, iar timpul liber si-l petrece alaturi de cea mai buna prietena, Vee. Toate lucrurie se schimba insa in dimineata in care profesorul de biologie decide sa faca cateva schimbari de locuri intre elevi, astfel Nora ajunge colega de banca cu Patch – un elev nou si misterios. Din acel moment totul pare sa scape de sub control. Nora are infioratorul sentiment ca cineva o urmareste, iar Patch ii bantuie mereu gandurile. Ea stie ca el ascunde ceva si ca cel mai bun lucru pe care ar trebui sa-l faca este acela de a sta cat mai departe de el. Patch  pare sa fie atat de periculos, insa  ea nu se poate tine departe de el. Trebuie sa stie mai mult.
 Oare nu curiozitatea a ucis pisica?
                Becca Fitzpatrick creaza in acest roman de debut o lume fantastica unde miturile biblice se regasesc in societatea moderna. “Ingerul noptii” este o poveste plina de mister si suspans, va garantez ca nu veti fi capabili  sa o lasati din mana. Autoarea stie sa creeze personaje puternice cu personalitati bine conturate.
                  Nora pare sa fie o fata normala, traieste alaturi de mama sa care pare sa fie mai tot timpul plecata, tatal ei a murit nu cu mult timp in urma si ea face tot ce-i sta in putere sa se tina pe linia de plutire. Cred ca cea mai buna descriere i-o face chia Patch –“ Inteligenta, Atractiva, Vulnerabila…” Nora nu a mai fost interesata pana in prezent de baieti si toata aceasta situatie ii creaza o stare de confuzie. In plus in afara  faptului ca trebuie sa-si dea seama ce fel de sentimente are fata de Patch, Eliott un alt elev proaspat transferat incearca sa o seduca.
                Becca Fitzpatrick reuseste sa faca cititorul sa-i simta confuzia Norei. Unde este adevarul si minciuna? In cine poate avea incredere si in cine nu?
Patch in afara de faptul  ca este un tanar chipes este si genul de tip rau pana in maduva oaselor, misterios si ascuns; visul oricarei adolescente.  Insa oare nu te arzi atunci cand te apropii de foc? Nora pare sa fie stapana pe situatie, dar chiar este?
                 Pentru a descoperi ce se va intampla trebuie sa cititi “Ingerul noptii”, cu siguranta nu veti fi dezamagiti.
Cartea are cam tot ce un adolescent (si nu numai) isi poate dori sa gaseasca la un roman pentru tineri – iubire, actiune, mister si baieti chipesi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu